Valåret 2010

2 Jan

2010 var ett händelserikt år. Jag har gått klart halva min utbildning, träffat massa nya vänner och börjat med en ny idrott.

Men framförallt så präglades året av valrörelse! Jag kan inte säga annat än att valrörelsen var en underbar tid, trots resultatet bidrog till delade känslor.

För oss i Centerstudenter Umeå började det med valet till kårfullmäktige i Umeå där vi fick tre mandat, som ett litet förval inför den riktiga valrörelsen.

CUF-stämman i Stockholm blev avstampen för en hektiskt tid med kampanj, debatter, flygbladsutdelning och massa massa skräpmat.

Några av de bästa händelserna under valrörelsen var Almedalen, Noliamässan, Musikens makt, Studentyran och alla nattkampanjer. Jag har fått möjlighet att prata samhällsförändringar med så otroligt mycket folk, och jag tror att även om ett samtal inte alltid utmynnar i en röst så finns det så mycket mer ett möte mellan människor kan ge.

Valrörelsen var dock tyvärr inte bara ljus. Det finns två saker som jag är besviken på efter årets valrörelse. För det första smutskastningskampanjerna mot diverse partiledare. Maud och Mona målades upp som onda människor och det var inte bara partiernas politik man valde att kritisera utan kritiken handlade mycket om vilka personliga egenskaper partiledarna besitter. För det andra så var det tråkigt att debatten i så stor utsträckning kom att handla om RUT-och ROT avdrag och inte om vilka visioner partierna har.

Men nog om detta nu,

Här kommer några bilder från mina roligaste dagar under valrörelsen,

Gröna näsor, centercyklar, nattkampanj, dans framför scenen i almedalen, också jag och Louise som hälsar på i Svenska kyrkans monter under Umeå pride. Vi köper deras budskap på skylten: Störst av allt är kärleken.

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 svar till “Valåret 2010”

  1. Ivarsson 7 januari, 2011 den 21:39 #

    Ja Nolia, det var grejer

  2. annasandstrom 7 januari, 2011 den 21:55 #

    Visst var det? Så mycket roligt man kommer på att man gjort, såhär i efterhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: